Monday, November 30, 2009

berjauhan

30 November 2009

Berjauhan dengan sang suami ada baik dan ada buruknye....kalo boleh aku x mau jauh dgn sang suami....satu sebab pagi2 aku susah mengangkut anak2 untuk ke nursery, kedua sume kerja aku perlu buat sendiri....huk huk biasanya ada dia di sisi membantuku......tapi disatu sudut buat kita jadi sangat rindu akannye.....rasa seperti di alam perchentaan dulu.....rindunye menantikan sang suami pulang ke sisi...

pertama kali sang ayah outstation selama 3 hari anak2 ku mencari2 dia....bila nampak kelibat ayah mereka..bukan saje dhia yang mengejar dan mengulit ayahnye tapi damia sikecil yang baru 10 bulan ketika itu juga merangkak mengejar ayahnye...pegang mata mulut hidung ayahnye....rindu sungguh mereka pada ayah mereka....officemate ku kata anak2 je ke yg gayut2 ngan ayah ummi dia pun samakan...hehe tak la aku masih berupaya mengontrolkan diriku okey....senyum2 dari jauh je hokey....

rindunye pada sang suami....tak aci tau pegi cuti x bawak kitorang...ini kali je kasi can lain kali no way okey....




sang suami yang bergaya macho




Sunday, November 29, 2009

B'DAY SUFI RAYYAN - sepupu dhia n damia


ayah dgn b'day boy
Hepy birthday to you 2x
Hepy birthday to Sufi
hepy birthday to you
Damia dah joget2 dgr lagu Dhia dah excited nyanyi dgn poyornye...
hehehe




b'day boy dgn walidnye...samakah muke mereka


kek b'day...secret recipe...choc indulgence....



tgk anak2ku excited benor mereke ini...damia pun menyelit2..tak padan kecik....dlm hatiku risau je damia or dhia mencolek kek itew...jangan rosak kek b'day tu nanti


sedang ummi berposing damia sempat capai sudu buburnya...damia ni memang kaki makan betul la....
gossip geng...huahuahua

alamak jatuh plak banner b'day sufi...


dhia dgn aqila sepupu rapatnye...kakak qila ....kawan main dhia...sufi tgh makan fries kot....sufi kawan ngan walid...sufi belum boleh jalan lagi..nanti dah pandai jalan kawan ngan damia n qaisara ye...





kesah aquaria dan kami semua


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PIRANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aidiladha kedua kami dihabiskan dengan melawat aquaria di KLCC, aku bersama anak2ku serta adik2 & anak saudara melawat aquaria....ramainye olang di KLCC, sesak nafas nengok org reramai cenggini...menyesal plak berjalan time cuti sekolah...nasib baik la dalam aquaria x seramai org di KLCC, kalo tidak dapat tgk org je la daripada tgk ikan.....exited anak2 aku tgk ikan sume....hehe sebenarnye aku pun exited gak....tgk mcm2 jenis ikan...aku nak layan aquaria ni sungguh 2sebab nak masuk sini mahal jugeku rasa...so kita kena manfaatkan setiap keringat yg keluar dgn bersungguh2......Tgk dami n Dhia gembira seronok aku rasa...damia dah pandai tgk ikan...bila tgk ikan yg besa2 dia ckp eeiiiiii2x dhia plak bila tgk ikan besar ketakotan.;....apada.....

aksi dhia ....

kami kat dalam aquarium si jerung....ada bayak ikan dalam ni...ikan yg x penah tgk sume ada dekat sini...ada cik penyu, ikan yu, belut, pari, JERUNG, nemo, dori dan pelbagai lagi yg aku x tau namanye....
yang x penah masuk aquaria n xde mende nak buat blh la jalan2 kat sini..ceh promosi aquaria plak....ingat duta aquaria ke...
 
ini dua fatin...1 fatin najiha adik hiparku(kiri ) 1 lagi fatin shamimi (anak buahku)
bawak dua fatin ni dah susah nak panggil..kena panggil name penuh pulak...kalau panggil fatin je dua2 menyahut....hehehe...sorang ambik PMR tahun ni( result x keluar lagi) lagi sorang ambik UPSR dan result dah keluar..dia berjaya dapat 6A...semoga dua2 berjaya..amin....

gambar ni dhia ambik tau....hehe bangga aku nak showoff kat sini...sebab anak aku dah pandai tangkap gambar...itu tandanye anakku sudah makin besar....hehe lepas ni aku x yah soh org lain tolong hambik gambar kami anakku sudah pandai....terima kasih dhia....

antara gambar2 kami dlm aquaria..dhia tgh nengok mukenye kat cermin....dah comey la......sudah2 la tu

kat dalam ni ada ikan pari...besar giler,...tapi kami x dapat tangkap gambar ikan pari tu..dapat snap gambar ikan yg kecik2 je...x boleh ada flash..so gambar pun gelap....
mr jerung....heeiiiii takot tgk gigi2 dia...dhia sgt takut tgk ikan besar....



tgk gambar ni x clearkan...haaa ini gara2 mr obor2 tu hokey....ini la binatang yg namanye obor2...kalo x penah tgk ini la menatangnye...dhia ckp ini gari dlm spongebob....

ini juga gambar hasil yangkapan dhia....ha kan betul anakku sudah berbakat menangkap gambar...dhia mcm2 bole..nyanyi, jooget, baca abc, jd pelawak...sume la...sebab dhia yg hambik gambar maka hanya kami bertiga...dhia x masok dlm frame...tu la sape suruh terer amik gambar kan dah jadi mangsa ummi hehe


kami semua dah penat pusing aquaria...maka kami semua merehatkan diri sebentar...damia pun dah penat sangat...kesian anak2 ku...tapi aku pasti mereka gembira...lain kali ummi bawak jalan2 lagi ye....
huk huk sebenarnye kecewa ngan ayah sebab ayah x bawak kami semua g singapore...pasni ayah bawak tau....pas singa nak g australia plak....





Friday, November 27, 2009

reunion sekolahku.....


Sekolah Menengah Padang Saujana, Jerantut Pahang-Form 1 to 3





Aku sangat tak sabar nak jumpa kawan2 sekolah yang sudah berbelas tahun aku tak ketemu.





Walaupun aku hanya bersekolah disana untuk 3 tahun tapi banyak kenanganku disini...Lepas





UPSR aku sudah nekad nak duduk asrama tak kira ape pun terjadi...berbekalkan keputusan 4A





(dulu 4A je, sekarang dah 5A, 6A, 7A bagai) dalam UPSR aku masuk sekolah ini. Aku sangat





seronok bila dapat masuk asrama, mula2 memang menangis juga la...biasa la tak pernah tinggal





rumah....tapi lama2 seronok duduk asrama....





Idea nak buat gathering ni bila kami semua bertemu semula dalam facebook, maka tercetuslah idea ini...sehari sebelum pergi reunion ni aku x blh tidur nak menunggu hari esok..aku sangat tak sabar nak jumpe kawan2 lamaku...of course ada yang dah kawin, belum kawin tapi yang duda or dah jadi janda xde lagi....kalau boleh dijauhkan dari kami semua.....





Tempat reunion: Tasik Shah Alam


Masa : 9.00 pagi - 2.00ptg

Sangat seronok bertemu dengan kawan2 yang dah berbelas tahun aku tak jumpa. macam-macam cerita keluar...kami semua sangant seronok. Semua kawanku sudah berjaya dengan kerjaya masing2. Aku sangat bangga.Lihatlah gambar2 kami yang sangat terserlah kegembiraannye

















Friday, November 13, 2009

Zoom Melaka Bandaraya Bersejarah



Percutian yang tak dirancang..hehe aku mengekor hasbenku outstation

Agenda:


12 November 2009

Check in @ Mahkota Hotel Melaka.


Duduk relax2 kat hotel ngan irfan fatin dhia n damia, EPUL gi buat kerjanya....ingat nak bawak budak ni gi dataran pahlawan...tapi rancangan gagal kerana cuaca tak mengizinkan...last2 bila hujan benti semuanye gie mandi kolam..


fatin yang rajin menjaga anak2 buahnye...bagus budak ni....kembang semagkuk la kalo dia tau aku puji dia....tapi dia sangat bengang ngan abang yg jaga kolam tu sebab soh dia tukar baju swimming suit....mengada betul abang kolam ni ..saje la tu nak nengok org pakai seksi...

Ha tu la dia abang2 kolam yang poyos tu...

Lepas mandi kolam tunggu epul, mak & ayah datang...sambil tunggu kami sangat kelaparan....order la nasi goreng from hotel...satu pinggan dua puluh hingget....cekik darah betul...gambar aku x sempat nak snap sebab nasi goreng tu habis ku hadap dgn fatin n irfan...

Tunggu punya tunggu epul balik n kami sudah sedia nak pergi makan di UMBAI...
sebab belum cuti sekolah maka banyak kedai tak buka..lagi satu aku rasa sebab malam jemaat...orang baca yaasin kat umah kot ..sebab tu la x ramai orang..ada baik la orang tak ramai dalam hatiku nanti cepat la sikit kami dapat makanan...tapi kedai sedap x bukak la...pegi kedai lain yang ada je...erm makanan pun x bape sedap sgt la bagi aku...

tapi kami semua sangat seronok...semua happy dan tidak stress kan.....percutian sememangnya untuk merehatkan fikiran...jangan stresskan diri dan yang paling penting jangan stresskan org lain....betul tak..kata cutikan...lain kali kita semua cuti lagi ok...

Agenda seterusnya bagi esok harinya


Sarapan pagi...irfan masih tido, epul jaga damia coz dia x turun makan...kupon ada 4 je, so aku yah mak fatin n dhia sahaja yg turun..ku suruh epul turun dia kata dia makan tak banyak rugi je kalo bayor untuk turun...so jimat ler dia kata..nanti dia nak ngopi ngan irfan katanya....



Acara naik beca...ayah & epul x naik.... irfan plak gambor tak snap la plak...aku dah gie check out dah time ni..nak kena marah abg beca ni...aku dah bayor dah dia x hambik gambar dgn baik..... fatin cakap x nak naik dengan pengayuh beca yang tua nanti sampai bukit dia soh turun....maleh la cenggitu...so kami ambik yang muda...tapi aku confius dia ni lelaki ke pompuan mase memule....tapi dia mmg seorg perempuan..dlm hati ala larat kedia ni...erm ikutkan jela coz akunye beca abg dia yg kayuh...mereka bersama-sama....tapi dia memang larat...ye la dia bawak ateen and mak mertuaku...erm agak berat gak tu aku rasa dalam 120 kg...hua hua hua...nasib sipengayuh beca....kat bawah ni gambar kenangan kami semua....

Gambar gambar kenangan kami semasa aktiviti sebelum balik...after this kami pergi last sekali tempat..Zoo MElaka...seronok dan berbaloi ada pertunjukan gajah menari, main bola...hu huhu seronok nengok aksi2 gajah ni...antara gambor kat tempat aksi gajah...



Sekian coretanku dikali ini...maleh betul nak bercerita lately ni...mood belum datang....sampai ketemu coretan akan datang....
video




Related Posts with Thumbnails